ظاهر این مطالبی که می خوام بگم خیلی جای تامل داره اما خواندنش خالی از حسن نیست!
اینکه چرا حاج سیداحمد خمینی(رحمه الله) در زمان ریاست جمهوری هاشمی مکرر انتقاد داشتند بر نوع ساختار اقتصادی که داشت در کشور ایجاد میشد و بر پایه سرمایه داری و غربی شکل می گرفت، در حالی که یک عده از جمله هاشمی رفسنجانی مصر بودند که این راه، راه پیشرفت کشور است. در حالی که کشور در بدترین اوضاع مالی و گرانی هم به سر می برد..
اینکه چرا آیت الله جنتی (حفظه الله) هم به این مسائل در نماز جمعه نقد داشتند؟
و اینکه چرا در همان سال 73 که انتقادهای جناب حاج سید احمد خمینی (رحمه الله) نسبت به برنامه های اقتصادی دولت زیاد شده بود عارضه ی قلبی گرفتند و در اسفند ماه به دیدار حق شتافتند؟ واقعا آیا عارضه بود؟
خاطرات علیلاریجانی از مواضع سید احمد خمینی در سال 73
دولت هاشمی سخنان سید احمد را ضد توسعه می دانست!
در اواخر اسفند سال 73 در حالی که تورم و گرانی به بالاترین حد خود پس از انقلاب رسیده بود و مواضع انتقادی جناح چپ در رسانهها و جناح راست در مجلس چهارم نسبت به دولت سازندگی شدت گرفته بود، سیداحمد خمینی دچار عارضه مغزی شد و پس از چند روز درگذشت. درگذشت سیداحمد خمینی شایعات فراوانی را به همراه داشت.
به گزارش رجانیوز،(کد خبر:46861 -93/3/24)
آنچه در ادامه میخوانید بخشی از خاطرات روزانه علی لاریجانی، رئیس وقت صدا و سیما از انعکاس رسانهای مواضع سیداحمد خمینی در 6 ماه آخر آن مرحوم است که در ویژه نامه روزنامه ایران منعکس شد.
شنبه 28 خرداد 1373
خدمت ایشان [سیداحمد خمینی] رسیدم. جلسه گرم و صمیمی بود. از خاطرات خودشان با مرحوم پدرم صحبت کردند. قدری هم به نحوه تنظیم اخبار صدا و سیما انتقاد داشتند. به مشکلات صدا و سیما کاملاً واقف بودند و برخی مسائلی که در دوران آقای هاشمی پیش آمده بود و از امام سؤال کرده بودند، مطرح کردند؛ از جمله داستان پخش فیلم «پائیز صحرا» که گفتوگوهایی را ایجاد کرده بود و امام با نظر خودشان مسائل را حل کردند.استناداتی از نظرات امام را مطرح میکردند که خیلی جالب بود. حیف که ایشان مایل نبودند این نظرات در شرایط فعلی تدوین و منتشر شود. در پایان درباره نحوه پخش سخنرانیهای امام از صدا و سیما هم بحث شد که قرار شد به روشهای مختلف در این زمینه عمل شود.
یکشنبه 6 شهریور 1373
امروز در کنفرانس وحدت اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین حاج سیداحمد خمینی گفتند: امریکا و اسرائیل به چیزی کمتر از محو اسلام رضایت نمیدهند. اینگونه موضعگیریها از زبان ایشان برای میهمانان جلسه روحیهبخش است تا مصممتر در مقابل امریکاییها بایستند.
باقی خاطرات در
سهشنبه 5 مهر 1373
عصر با آقای حسین محمدی [معاون سیاسی] و برخی مدیران معاونت او درباره مسائل سیاسی جلسه داشتم. موضوعات مختلفی طرح شد: در اخبار داخلی، موضعگیری و انتقاد شدیداللحن حجتالاسلام آقای حاج سیداحمد خمینی خبر مهمی بود. سخنان ایشان در رسانههای داخلی و خارجی انعکاس گستردهای داشت. صحبتهای ایشان چند محور داشت:1- ما نباید تابع سیاستهای اقتصادی درهای باز غرب باشیم.2- از موقعی که سرمایهداران تحت لوای بخش خصوصی به تخریب اقتصادی مشغول هستند، هر روز سنگی در مقابل توان اقتصادی مردم مظلوم و مستضعف انداختهاند.3- یک عده سرمایهدار زالوصفت به این بهانه که اقتصاد دولتی مضر است، به حال خود رها شده و به جان این ملت افتادهاند.4- اگر با سرمایهداران، همانند منافقین برخورد میکردیم، اوضاع کشور به این صورت درنمیآمد.رسانههای خارجی این سخنان را مخالفت با سیاستهای دولت آقای هاشمی تلقی کرده و روی آن داستانسرایی کردهاند. هرچند ظاهراً این مطالب مخالفت با سیاستهای دولت آقای هاشمی است ولی نه آنطور که در رسانههای خارجی بزرگ شد.البته مدتهاست که رسانههای خارجی روی موضوع ناموفق بودن دولت آقای هاشمی در مسائل اقتصادی، کار سازمانیافتهای میکنند؛ بنابراین از سخنان ایشان سوژه گرفتهاند تا روی آن کار کنند.در جلسه بحث شد که به دلیل رفتارهای رسانهای بیگانگان، برای برجسته کردن اشتراکات و همگرایی، کار جدیتر صورت پذیرد.
چهارشنبه 6 مهر 1373
عصر در جلسه هیأت دولت شرکت کردم. آقای هاشمی قدری گرفته به نظر میرسید. احتمال میدهم به دلیل موضعگیریهایی که این روزها برخی شخصیتها در روزنامهها درباره کارنامه دولت داشتهاند، خوشحال نیست. در حاشیه جلسه دولت هم چند نفر از وزرا به این مطلب اشاره کردند که نشان میداد تا حدی مسئله فراگیرتر است؛ بویژه آقای روغنی زنجانی، رئیس سازمان برنامه و بودجه که خیلی صریحاللهجه است، اینگونه سخنان را مانع توسعه کشور میدانست.
پنجشنبه 7 مهرماه 1373
آقای محمدی [معاونت سیاسی] تماس گرفت و درباره سخنان امروز حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج سیداحمدآقا خمینی خبر داد. ایشان ظاهراً در دیدار اعضای معاونت پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) مجدداً نقدی تلویحی به مسائل جاری اقتصادی دولت داشتهاند و گفتهاند مبارزه با مرفهین بیدرد و سرمایهداران بزرگ باید نصبالعین همه در گفتار و عمل باشد.
یکشنبه 10 مهرماه 1373
عصر در جلسه هیأت دولت شرکت کردم. موضعگیریهای اخیر علیه سیاستهای دولت، موجب نگرانی وزرا شده است. آیتالله جنتی در خطبههای نماز جمعه از گرانیها ابراز نگرانی کرده و گفته بودند باید با این مسئله مبارزه جدی شود. ظاهراً آیتالله مشکینی هم گفتهاند گرانی یک جو کاذب نیست؛ یک واقعیت است و مردم بیشتر از آن که از کمبودها شکایت کنند، از بیعدالتی ناراحت هستند. این مطالب در کنار سخنان منتشره از حجتالاسلام والمسلمین حاج سیداحمدآقا خمینی، واکنشهایی در دولت داشت. آنها احساس میکردند این فضا مانع توسعه کشور میشود.
شنبه 16 مهرماه 1373
آقای حاج سیداحمدآقا خمینی روز پنجشنبه سخنرانی خوبی داشتند. به آقای پورنجاتی [معاون سیما] گفتم این سخنرانی را از سیما پخش کند؛ شماری از دانشجویان بسیجی به مناسبت هفته دفاع مقدس با ایشان ملاقات کردند و ایشان در زمینه استقلالطلبی و پیشرفت اقتصادی به عنوان رکن انقلاب، مطالب خوبی طرح کردند و گفتند رهبری حضرت آیتالله خامنهای هدیه الهی است و همه باید تحت امر ایشان در جهت اهداف انقلاب خدمت کنیم.
سهشنبه 19 مهر 1373
آقای محمدی [معاون سیاسی] مجموعه بحثهای داخلی و خارجی مربوط به گرانی و گرانفروشی را برای من ارسال کرد. غوغایی از موضعگیری است! راهحل هم الی ماشاءالله است؛ از راهاندازی تعاونیهای کوچک گرفته تا فروشگاههای بزرگ دولتی و اعلام هر روزه قیمت کالا از صدا و سیما و... همه هم موضعگیری کردهاند اما در این میان، مواضع حجتالاسلام والمسلمین حاج سیداحمد آقا از سنخ دیگری است.
ایشان روز گذشته در دیدار مسئولان امنیت داخلی وزارت اطلاعات بار دیگر گفتهاند، نفوذ سرمایهداران بزرگ در پیکره اقتصادی کشور منشأ گرانی و اخلال در امور است و باید با تروریستهای اقتصادی و سرمایهداران بزرگ که سرفصل سرمایهداران وابسته به خارج هستند بشدت برخورد کنیم.مواضع آقای حاج سیداحمدآقا به دلیل جایگاه ایشان تأثیرگذاری زیادی در کشور و مسئولان دولتی دارد. ایشان ریشه این ماجرا را به دست داشتن برخی از افراد در مسائل اقتصادی و بازرگانی برمیگردانند که سابقاً در کشور کارخانه داشتند و اموال آنها مصادره شده.
پنجشنبه 10 آذر 1373
حجتالاسلام والمسلمین آقای سیداحمد خمینی در پیامی به محضر رهبر انقلاب، رحلت آیتالله العظمی اراکی را تسلیت گفتند و در پیام خود به دو نکته اشاره کردند: اول، یاوری و حمایت این چهره معصوم و مصمم از انقلاب اسلامی و حضرت امام بنیانگذار جمهوری اسلامی و دوم حمایت فوری ایشان از رهبری معظم انقلاب پس از رحلت امام (قدس سره) که در اذهان و خاطرهها باقی خواهد ماند.
پنجشنبه 17 آذر 1373
خبر دیگر اینکه حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج سیداحمد خمینی منزل حضرت امام(ره) در قم را به دفتر مقام معظم رهبری اهدا کرد که کار نمادین و جالبی بود.